Sattuipa hassusti illalla, kun laittelin noita uusia kuvia. Ihmettelin miksei kategorioissani näkynyt juuri  luomaani Tuunauksia. No, lapsi siihen neuvomaan, että mene kohtaan 'julkaise indeksi' ja klikkaa siitä. Klikkasin ja kun siirryin blogiini, se olikin ihan eri näköinen! Olin aikaisemmin kokeillut vaihtaa sivupohjaa, mutta aloittelevana pöljänä en tajunnut miten se tehdään. Tai, siis, pöljänähän minä EN ole aloittelija, vaan takana on jo pitkä ura...Mutta päätin tyytyä nyt tähän sivupohjaan, nimeä en kuitenkaan ala muuttamaan.
  Koulut saatiin loppuun tältä erää ihan kunnialla, vähänkö olen ylpeä jälkikasvustani! Ja Mätäjoki-festaritkin kerkisivät olla. Kävimme onkimassa, mutta saalis jäi yhteen ahveneen, jonka päästimme takaisin jokeen kasvamaan. Hauska oli seurata, miten eräs kiinalaiselta näyttänyt mies nosti joesta hyvinkin puolimetrisen kirjolohen ja vielä toisenkin, melkein, taisi päästä karkuun. Jos meidän mato-onkeemme olisi moinen vonkale tarttunut, en kyllä olisi tiennyt mitä sille pitää tehdä  - olisin kai soittanut kokki-veljelleni ja pyytänyt ohjeita.
Illalla huomasimme, että pojan niska oli saanut liikaa aurinkoa (parturikäynnistä on viikko), ja minulta kärähtänyt naama, ei pahasti mutta perinteisesti kylläkin. Aurinko ja vesi on sellainen yhdistelmä, että jollei pidä varaansa, niin kaikki paljas iho palaa.
  Ainoa pettymys viikonloppuna oli Mätiksen vaatimaton kirpputori. Myyjiä oli vielä vähemmän kuin viime vuonna. Kotiin jäi tuomisiksi vain Lundbyn hella, jota korjailin. Mutta nyt on kesäkuu, ihanaa!
  Ai, niin, uusista kuvista unohtui se mitta-tulitikku, mutta esim. nuo jalalliset lasivadit ovat alunperin hiuspompuloista, siitä voi päätellä kokoa noin suurinpiirtein.