1832286.jpg

Ihan kuin oikeissakin remonteissa koin yllätyksen tätä Koivulan Lelun taloa työstäessäni. Irrotin alakerrasta ne kontaktimuoviset lattiat, niiden keralla irtosi valkoinen lattiapinta, jota olin luullut talon alkuperäiseksi. Alta paljastui kauniin lämminsävyinen valkopilkullinen lattia, joka sopii mielestäni paljon paremmin. Nurkkiin jäi rippeitä valkoisesta maalista, mutta niinhän pitääkin, se vain lisää 'tuntumaa'.

1832287.jpg

Koivulan talon keittiö. Valaisin lojuu vielä lattialla, emäntä harkitsee, josko se ollenkaan edes sopii keittiöön. Kalusteet ovat ne kiinalaiset, joista kerroin aikaisemmin kirpparilöydöissä.

1832289.jpg

Oleskelunurkkaus. Ikkunan alla oleva pöytä on omaa tuotantoa, toisen ikkunan alla oleva arkku kirpputorilta, samoin keinutuoli ja sen alla oleva räsymatto. Keinutuolinpeitto on neulemallitilkku. Tässä kuvassa lattia on edukseen. Keinutuolin viereen seinälle tulee joko kirjahylly tai taulu tai molemmat.

1832291.jpg

Yläkertaan istui kuin nenä päähän siellä jo aiemminkin ollut olkitabletista leikattu päällyste. Sänky vuodevaatteineen on itse tekemäni, yöpöydän virkaa toimittava pikkukaappi kirpparilöytö. Valaisimen olen koonnut kahdesta eri osasta, jotka ovat peräisin suklaamunayllätyksestä. Pyöreässä ikkunassa on muovinen ikkunalasi.

1832292.jpg

Makuutiloista pääsee suoraan kylpyhuoneeseen. Väliseinän kanssa pähkäilin kauan, sovittelin sitä katon lappeen alle ja tuskailin, kunnes älysin kääntää sen toisin päin. Kaakelimainen pinta on peräisin Pågensin muffinsien pakkauslaatikon pohjasta (suosittelen, ovat hyviä, varsinkin ne tummat!). Pöytä on ostettu kauan sitten Euronkaupasta, viherkasvit omaa tekoa.

1832294.jpg

Tällainen on kylpyhuone. En ole aivan varma, sopivatko kalusteet keskenään mittakaavansa puolesta (myös keinutuoli alakerrassa on ehkä hivenen liian iso), mutta eivätpä nuo näytä kovin riitelevänkään. Wc-pytty puuttuu vielä, sillä olen hukannut sen! En löytänyt sitä sinisen kiven silmästäkään. Olen taas siivotessani pannut sen niin talteen, etten vieläkään muista minne. Etualan viherkasvin olen saanut vaihdossa. Käsienpesupaikan olen ostanut kirpparilta, se oli alkujaan pelkästään puun värinen, mutta maalasin sen ja koristelin peilinympäryksen ääriviivatarroilla sekä laitoin juomapullon korkista pesuvadin. Pyöreän ikkunan olen aikaisemmin jo koristanut kalvoväreillä merelliseen henkeen.