Tiedättekö mikä on ylellisyyttä, ainakin mini-ihmisen mittapuulla mitattuna? Se, että voi mennä keskellä päivää ilman minkäänlaista kiirettä risteilemään askartelukauppojen Bermudan-kolmioon (Hobby Point, Askarelli, Sinelli). Lähdin etsimään kapapahvia ja aloitin kauimmaisesta myymälästä. Siellä sitä oli, mutta vain 3-millisenä ja 70 cm pitkänä. Näytti jotenkin vielä ihan letkulta, joten en ottanut sitä. Jatkoin kierrosta ja kahdesta myymälästä sain vastaukseksi ei-oota. No. Sitten talsin Kalevankadun RTV:hen ja kysyin sieltä. Setä kassalla ei kai ollut koskaan kuullutkaan kapapahvista, vaikka tokaisi, että jos heillä sitä olisi, hän kyllä tietäisi. Epäilen suuresti! Vähän sama juttu, kun menin Sinooperiin ostamaan Stanley-veistä. Näin myyjän ilmeestä, ettei hänellä ollut hajuakaan mikä se sellainen on. Ja kiltisti sitten ostin korkeintaan ohuen kartongin leikkaamiseen kykenevän kevyttyökalun...

Mutta takaisin kapapahvin metsästykseen. Lopulta menin Akateemisen kirjakaupan paperiosastolle ja ihan ite löysin sieltä etsimääni. Tosin sekin oli edelleen vain 3-millistä, mutta palaset olivat metri kertaa seitsemänkymmentä senttisiä ja vaikuttivat jämäkämmiltä kuin Hobby Pointin tavara. Ostin kaksi levyä, ja ystävällinen (mies)myyjä teki niistä minulle paketin, johon liimasi vielä kantokahvankin. Aikansa se otti, mutta nyt levyt ovat onnellisesti kotona. Niistä nousevat tuonnempana Villa Therapien ylemmät kerrokset. Sain tarpeekseni sen elämää kovemman levyn jyystämisestä. Mutta talon perustukset ja ensimmäinen kerros ovat varmasti tarpeeksi tukevat - seuraavat kerrokset saavatkin olla hiukan kevyemmät. Eilen ostin Malminkartanon Horisontti-kirpparilta aloittamattoman rullan siniharmaapohjaista, pikkukukallista tapettia, joka suorastaan huusi että "liimaa minut nukketalon makuuhuoneen seinään". Olisin tarvinnut myös verta, mutta sitä en löytänyt. Mahtaako sitä saadakaan nykyään muuten kuin tilauksesta? Ennen sitä oli usein lihatiskeillä tarjolla. Ai, mihinkä minä sitä olisin tarvinnut - koululaiselleni, jolla on menossa jokin kuvataideprojekti. Mikään muu väri ei kuulemma käy, aitoa verta olla pitäisi. Voisihan siitä lopusta tehdä vaikka palttua.

Edit: Kiitos Wooperille, kun tarjouduit lainaamaan sähkösahaasi! Nythän en enää sitä tarvitsekaan, kun vaihdoin materiaalia. Näin kaupunkireissullani paljon mielenkiintoista, mm. sitä kuuluisaa puupahvia. Onkohan se samaa kuin ns. konepahvi? Ja Hobby Pointissa oli aivan herkullisen ihania villalankoja ja merinovillanyssäköitä! Onneksi en ole kuitenkaan (vielä) lanka- ja villahullu. Ei siihen pitkää aikaa mene, kun saan tartunnan!