Villa Therapien keittiöpääty liimauksessa ja vedossa. Päätin, että ruskea ja valkoinen ovat kyllin hyvät värit keittiöön. Päätyseinässä näette ensimmäisen nyrhimäni ikkuna-aukon, eikä siitä tuon hullumpi tullutkaan! Älkää kysykö, mitä materiaalia tuo levy on, sillä en tiedä. Mutta se on todellakin kovempaa kuin elämä itse (sitä leipämainosta siteeratakseni), jotakin kerroksittain ristikkäin liimattua laatua. Koko talon alustana on pitkulainen laatikko, jonka sain siskoltani. Hän on töissä tilitoimistossa, jonne kiitolliset asiakkaat kiikuttavat milloin mitäkin lahjuksia, ja tässäkin boksissa on ollut jotakin 'arvokasta'. Laatikko on kuta kuinkin 75 cm pitkä, huoneiden syvyydeksi tulee 27 cm ja korkeudeksi 23 ja risat. Panelointi ikkunan alla, kuten myös ikkunanpuitteet, ovat halkaistuja bambutikkuja, peräisin sellaisesta rautalangalla kootusta korin tapaisesta. Bambukin on kovaa, joten tikut halkesivat mikä mitenkin. Yritin valita sellaiset, jotka olisivat edes suunnilleen samanvahvuisia, mutta jälki on epätasaista. Kivat värierot niissä on kumminkin.

Tässä näkyy laatikon vielä käsittelemätön loppuosa. Olen siis kääntänyt laatikon ylösalaisin. Siinä on noin viisisenttinen reuna, johon joskus kaavailen laittavani kivijalan. Tähän vaiheeseen päästyäni olen käyttänyt liiman lisäksi kokonaista viisi pientä naulaa - uskomatonta!

Vihreän huoneen mallailua. Tämä on keittiöstä seuraavaa huone ja sopii siksi hyvin ruokasaliksi. Pitempi seinä näkyy kuvassa paremmin kuin todellisuudessa, tein sen ensin maalaamalla akryylimaalilla ja sitten servettitekniikalla päälle. En tiedä oliko lakassani jotakin vikaa vai johtuiko servetin paperilaadusta, mutta seinästä tuli oudon epätasaisen värinen, vähän kuin todella vanhaa seinäpaperia. Keittiönpuoleinen oviseinä oli ensin tummanvihreä, mutta siinä servetin kuviot eivät näkyneet senkään vertaa. Lämmintä vettä avuksi ja raaputtamaan! Nyt se on noin kiva.

Ruokasalissa on kokolattiamatto. Tähän käytin yhden niistä huonekalukankaiden mallitilkuista, jotka minulla on ollut monta vuotta. Ja kauan sitten Indiskasta ostamani peilivitriinikaappikin pääsee vihdoin arvoiselleen paikalle. Sinne laitan sitten talon posliinit ja vaasit. Ja edelleenkään en ole käyttänyt kuin ne viisi pientä naulaa! Mahtaakohan talo pysyä kasassa sitten joskus valmistuttuaan???