Tällaiselta näyttää ruokasalin viereinen huone. Koska minun talossani ei kukaan polta tupakkaa tai edes piippua, ruokasalin viereen tulee kirjastohuone. Ehyellä seinällä oleva hylly on kirppislöytö. Olen lisännyt siihen "vetimet" kaapinoviin ja ylemmän hyllyn. Parhaillaan askartelen kirjoja hyllyjen täytteeksi. Lattialla olevaa maapalloakin olen ehtinyt kuvan ottamisen jälkeen tuunata, muutin siihen mustan jalustan ja sellaisen härvelin (kai jokin astemittari tms.) mikä oikeissakin palloissa on. Esine on entinen kynänteroitin. Ikkunassa roikkuvat (sananmukaisesti!) väliaikaiset kuvausverhot, ja ikkunan alla on jo kauan sitten tekemäni matala kirjakaappi kirjoineen (leipälaatikon naisen omaisuutta, nyt se jää tänne).

Lähempi kuva kirjakaapista. Sen päälle tulee virkkaamani pitsiliina ja pieni metallinen hevospatsas. Tuo kukkavaasi on lasihelmi. Kirjakaapin yläpuolelle olen laittanut kuvan vanhan kartan osasta, tähän sekään ei tullut vielä mukaan.

Nojatuoli on lainassa herra Harmajan boksista, mutta kenties jääkin tänne kirjastoon, ellen sitten innostu tekemään kokonaan uutta. Emännälle ainakin pitää askarrella istuinta. Tähän asti valmistuneista huoneista tämä kirjasto on lempparini, sitä on kiva täydentää ja suunnitella eteenpäin.