Aamut ovat jo niin pitkiä ja valoisia, etten yksinkertaisesti voi olla ryhtymättä pikkuhiljaa kevätsiivoukseen. Kun aamukaffe on juotu ja Hesari luettu, tuntuu jotenkin hölmöltä - mitäs seuraavaksi? Ei kun pyykkiä koneeseen ja sitten kuopsuttamaan jotakin ongelmanurkkaa; niitähän esimerkiksi meidän keittiössä riittää. Tänään kävin patakaapin kimppuun. En parhaalla tahdollanikaan ymmärrä, miten sen siivous on ajateltu tehtäväksi! Ja takuulla senkin on suunnitellut joku insinööri, jonka ei koskaan tarvitse tehdä työtä yhdessäkään oikeassa keittiössä, hänelle riittää kun suunnitelma näyttää hyvältä paperilla. Patakaappi nielaisee keittiöstäni yhden ison kulmauksen eli vie siis turhaa tilaa. Ei minulla edes ole niin montaa kattilaa ja pannua, että niille pitäisi olla oma kaappi! No, turhaan tilaan kertyy aina turhaa tavaraa, eikö niin? Heivasin turhakkeet kaapista ulos ja kuvittelin siivoavani pohjalle laskeutuneen pölyn. Ei ollut ihan helppoa. Niitä pyöriviä lankahäkkäröitä, joiden päälle padat ja kattilat laitetaan, ei nimittäin saa irti. Tai saa, jos irrottaa ruuvit kokonaan ja kokoaa laitoksen uudestaan puhdistuksen jälkeen. Pelkällä pölynimurilla saa toki irtopölyn pois, mutta olisin myös halunnut pyyhkiä kaapinlattian kostealla. Mitenkäs pyyhit, kun häkkyrät ovat tiellä! Iskin vielä pääparkanikin kipeästi ylempään häkkyrään kaapissa puhistessani.

Koska tässä kiinteistössä alettiin vuoden alusta kerätä mm. lasia, metallia ja pakkausjätettä, niin ajattelin järjestää patakaappiin tilaa kartonki- ja muovijätteelle. Keittiöremontista (jossa tuo patakaapin kuvatuskin meille ilmestyi) on jo niin kauan, ettei keräysastioiden lisätarpeesta kai silloin tiedetty mitään. Ja valitusaikakin on mennyt umpeen. En jaksanut ruveta narisemaan kaikista epäkohdista (työn jälki on suomeksi sanottuna kuin juosten kustu), sitäpaitsi vasta pitempään keittiötä käytettäessä tulevat ilmi kaikki suunnittelun kukkaset.

Minua yskittää yhä, joten olen ajatellut tehdä kevätsiivot pala kerrallaan. Ja onneksi on vielä niin kylmä, ettei esim. ikkunanpesukaan onnistu. Tänä vuonna ne on pestävä, viime keväänä jätin väliin Cool Askartelurintamalla ei paljoa tapahdu, aivoissani on pölyä, rattaat eivät raksuta.