Viime tiistain Miniklubin kokoontumisen jälkeen sain pitkästä aikaa oikein inspiraation ryhtyä tekemään katselulaatikkoa. Tästä tulee Marilla Cuthbertin keittiö. Osansa inspiksen syntyyn on kyllä telkussa uusintana pyörivällä Anna-sarjallakin, jota arkiaamuisin tuijotan silmät tapilla ja kyynelehdin koskettavimmissa kohdissa, kuten Matthewin kuollessa niityllä Annan helmoihin...Tähän boksiin olen käyttänyt papereita vanhoista kirjoista (nuo seinäpaperit, kahta eri kuosia) ja yhdet maatalousmies Cajanderin väitöskirjan kannet, joista sai oivallista lattiamateriaalia. Kyllä ennenvanhaan osattiin! Kirjan kannet oli onneksi liimattu kuumassa vedessä liukenevalla (haisevalla) liimalla, joten sain melkein kaiken harmaantuneilta lankuilta näyttävän paperin irti. Noihin paikkoihin, joihin lankkuja ei riittänyt, tulee jotakin muuta lattianpäällystettä mm. lieden eteen, muuten paljaat kohdat jäävät hyvin kalusteiden peittoon.

Lattia näkyy paremmin tässä kuvassa. Tämä laatikko tai paremminkin huone on siitä erilainen kuin aikaisemmat tekemäni, että olen laittanut ikkunoihin ja oven ikkunaan "lasit", samoin astiakaapin oviin. Otin vapauden leikellä ne geelitussien muovilaatikoista, joten Vihervaaran keittiönikkunoissa on nyt sinertävät savulasit, joissa on hopeankimmeltäviä hiutaleita. Muutakaan ei ollut saatavilla ja tuollaista paksuhkoa muovia ei tarvinnut edes liimata, sen kuin napsauttelin kiinni kapalevyaukkoihin. Ai, niin, ja ne kapalevyt sain Jaanalta viime Miniklubissa. "Ei ihan priimaa" niin kuin Jaana itse sanoi, mutta eipä tuo haitannut mitään, pahimmat rosot jäävät kumminkin päällysteiden ja maalin alle. Että käytetty on, kiitos vaan. Astiakaapin ovet ovat vielä lattialla irrallaan, sillä kaappiin on tulossa täytettä. Sen jälkeen liimaan ovet paikoilleen. Minun astioistani ei kovin kummoisia tule, en vaan ole hyvä massan käsittelyssä.

Oikeastaan ajattelin omistaa tämän työn Miniklubille ja kaikille klubilaisille, sillä vähän ankean aikajakson jälkeen löysin innostukseni uudestaan, kiitos klubin ehtymättömien romulaatikoiden ja taitavien ja hauskojen klubilaisten seuran. Jatkoa seuraa...