En ollut kerhossa silloin kun siellä taiteiltiin kristallikruunuja Larissa Vannisen opastuksella ja hänen aihioihinsa. Blogeissa olen nähnyt valmiita kruunuja ja ne ovat olleet tosi hienoja. No. Innostuin eilen hyötykäyttämään pitkin kevättä katuvieriltä talteen noukkimiani kuohuviinipullon korkinsuojuksia - siis niitä häkkyröitä (sille on varmaan jokin oma ja oikea nimityskin, mutta en ole koskaan kuullut). Aikani niitä pyöriteltyäni halusin kokeilla, josko niistä voisi loihtia valaisimia. Tulinpa tietämään, että tätä hommaa ei pidä tehdä ainakaan väsyneenä, ei hermostuneena, eikä 'kunhan-nyt-jotain-asenteella. Pienet helmet karkasivat vain muutaman kerran lattialle, sain sormiini vain muutaman reiän rautalangasta ja purin vain yhden jo valmiiksi pujotellun kruunun. Myös kärkipihtityöskentelyssäni (ja välineessä) oli toivomisen varaa, mutta jäin koukkuun pahemman kerran. Tuotekehittelyäkin täytyy vielä harrastaa, mutta tällaista sain aikaan:

1243076153_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kristallikruunu mallia 'korsetti' - kokonsa puolesta sopisi vaikka minkälaiseen Versaillesin palatsiin eli on nukkikseen ehkä hiukan liian runsas. Kummallisen sekavalta tämä näyttää valokuvassa, ei se oikeasti ihan noin kauhea ole!

1243076181_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämän päivän tuotos (so far) on pienempi ja sirompi ja vihreämpi. Ajattelin tämän Villa Therapien vihreään ruokasaliin. Molemmissa kruunuissa näkyy alkuperäisen häkkyrän rakenne aika kivasti. Poistin aluksi sen väärän vänkyräksi menneen osan, jota löysätään viinipulloa avattaessa. Jäljelle jää neljä kierteistä 'jalkaa' (jos tekee tuolin), joiden väliin kiinnitin korulankaan pujotellut helmet. Korulangan toisen pään taas kiinnitin ylös 'jalkojen' lenkeistä pujotettuun pienempään renkaaseen. Riippuvat kristallit lisäsin vasta kun helmivartaat olivat paikoillaan. Selvennettäköön, että häkkyrän runko on siis tässä vihreässä kruunussa ikään kuin ylösalaisin. Kruunusta tulee melko kompakti ja painava tällä menetelmällä, mutta eikös se taas tarkoita, että tavara on aitoa, jos se painaa?

Muutamakin häkkyrä on vielä jäljellä, mutta helmet alkavat olla vähissä. Teen huomenna hankintamatkan Myyrmäen hallikirppikselle, vaikka sataisi ämmiä parireet perässä!