Sain sen kaivatun kutsukirjeen eilen, menen maanantaina polille. Eilen ei niin enää pelottanut, tuntuu että pelko vaihtuu ankaraksi jännittämiseksi. Siinä suhteessa olen toivoton, olen jännittänyt lapsesta asti kaikkea mahdollista ja vieläkin menee vatsa kuralle toisinaan. No, katsotaan miten käy. Minulle on varattu aika puolilta päivin, mutta kirjeessä kehotettiin myös varautumaan viivästyksiin - mitähän mini-tekemistä voisin ottaa mukaan, ettei aika käy pitkäksi? Virkkauksen, solmeilua vai jotakin muuta? Taitaa kyllä käydä niin, että olen liian hermostunut tekemään yhtään mitään.

Illalla tein ekat kenkäni Loten ohjeella. Ihan niistä tuli kengän näköiset, toinen tosin on jotenkin vinksallaan kuin pahasti linttaan astuttu jalkine. En ollut varma mistä aineesta Loten naistenkenkien korot on tehty, itse liimasin koroksi valkoisen hamahelmen, eikä se hassummalta näyttänytkään. Yritän vielä vähän pienentää ja sirontaa seuraavia kenkiä ja muistaa ostaa niitä paristoja, että saan kuviakin laitettua. Kenkien tekeminen on hauskaa, ymmärrän hyvin, että se(kin) koukuttaa ihmisen valmistamaan uusia ja uusia pareja aina vaan.

Tänään on muuten aivan ihana sää, vaikkei aurinko paistakaan. Eilinen tukala helle oli todella voimia vievää, odotin koko ajan, että tulee ukkonen, muttei sitten tullutkaan. Kauppareissulla olin kaiken aikaa jotenkin varuillani - tuleekohan minusta nyt ylivarovainen auringon suhteen! Ainakin aion vastaisuuden varalle hankkia hyvän aurinkosuojavoiteen, sen sijaan että alkaisin kulkea kaulaan asti napitettuna pitkähihaisissa ja -lahkeisissa vaatteissa kuin mikäkin entisajan mamselli. Toisaalta, ei tuokaan ajatus huono oleSilmänisku.