Tänään ei tule kuvia - olin eilen kaupungilla etsimässä päällepantavaa 11-vuotiaalle pojalle, mutta yhdestäkään kaupasta ei tuntunut löytyvän mitään käyttökepoista. Tavaraa on kyllä yllin kyllin, mutta järkeviä, kestäviä arkivaatteita ei missään! Jos jotakin onnistuu löytämään, niin mallit ovat liian kapeita (jopa D-mitoituksella tehdyt - eikä meidän poika ole mikään tankki sentään), liian ohuesta kankaasta ja liian rumista kuoseista tehtyjä! Vai onkohan vika sittenkin meissä? Käymmekö väärissä myymälöissä? Missä niitä hyviä myymälöitä sitten on? Siis sellaisia, jotka myisivät kotimaassa tehtyjä kasvavien lasten vaatteita kohtuuhintaan? Ei taida ihan äkkiä ainakaan Helsingistä löytyä...

Tulen aina tosi huonolle tuulelle, kun yritän käydä vaateostoksilla. Ei ilmastonmuutos Suomessakaan vielä ole niin pitkällä, että täällä pärjäisi talvisaikaan ohuilla kangashousuilla, joissa on miljoona yksityiskohtaa, leveät lahkeet (turhaan) ja niin kapea vyötärö, ettei niihin kukaan normaali mahdu. Sitten on tönkkötopattuja snoukkahousuja, muttei juurikaan mitään siltä väliltä. Miten kukaan nykyään löytää mitään vaatteita itselleen tai lapsilleen?! Ei taida auttaa muu kuin ottaa ompelukone esiin ja ryhtyä itse opettelemaan helppokaavojen kera vaateompelua.

Toinen harmin paikka liittyy Annaan ja Armakseen. Kuten jo uumoilinkin, niin herrasväestä tuli liian suuria Villa Therapien asukkaiksi, suorastaan jättiläisiä. Eli joudun joko lyhentämään heitä 5 cm tai rakentamaan heille tykkänään uuden talon - taas kerran. En ole vielä päättänyt mitä teen.