Eikö olekin hyvä otsikko, heh. En ole muutamaan päivään tehnyt yhtikäs mitään miniä, ellei lasketa Ainon blogin innoittamaa viinirypälekaran puuta, mutta sekin on vielä kesken. Jotenkin vain veto lopahti. Aloin tuntea outoa viehtymystä isompien tavaroiden tekemiseen, mielessä väikkyy mm. monta laukku/kassiprojektia ja eilen kävin jopa Eurokankaassa penkomassa. Miten ihania kankaita siellä on! Ymmärrän erittäin hyvin, että jotkut suorastaan sekoavat kilohinnoiteltujen kangaspalalaarien äärellä, oli hilkulla, etten alkanut itse mättää niitä mukaani kaksin käsin. Oikeasti olin etsiskelemässä esiliinakangasta äitienpäivälahjaa varten. Olisin ostanut valmiin esiliinan, mutta arvatkaas onko vaikea löytää - ei edes Hakaniemen hallin yläkerrassa ollut. Nettikaupoissa kyllä, mutta ei sieltä ehdi enää sunnuntaiksi. Minulla on selkeä mielikuva siitä millainen essun pitäisi olla, ja sekin vähän vaikeuttaa löytymistä, joten paras tulisi itse tekemällä. Kummallista, ettei ennen noin tuiki tärkeää käyttövaatetta tahdo nykyään olla missään tarjolla. Senkin myyntikojun myyjä, josta esiliinaa kysyin, totesi vain että kyllä niitä kysytään. Heillä oli myynnissä vyötärömallia, ei sellaista lappuesiliinaa, jonka olisin ostanut. En tiedä missä ja kuka ne kotitakit ja pikkuessut ompelee tai kuka päättää myytävästä valikoimasta, mutta kauppiaana olisin ottanut onkeeni ja liittänyt lappuesiliinat valikoimaan oitis. Etsintä jatkuu tänään.

Toinen asia: olen viemässä liikenevää materiaalia, kangastilkkuja, lankoja, pieniä kehyksiä, korttipohjia jne. Kierrätyskeskukseen Lönnrotinkadulle. Siellä on askartelupörssi, josta mm. opettajat voivat hakea luokalleen askartelumateriaaleja (maksua vastaan?). Vihjeeksi muillekin, että jos teillä on kaikkea vähän liikaa, niin luulisin Kierrätyskeskuksen ottavan vastaan ilomielin. Kerron tuonnempana, kunhan olen ehtinyt siellä käydä, että miten kävi.

Kolmas asia: kuinkahan moni teistä tuntemistani mini-ihmisistä on face bookissa? Nuorisoni kysyi taas ennen kouluun lähtöään, aionko koskaan liittyä face bookiin, siellä kun ovat kuulemma kaikkien kavereittenkin vanhemmat. En oikein tiedä miksi liittyisin, mitä varten. Minua ei juurikaan kiinnosta seurata ihmisten elämää, tykkäämisiä ja tykkäämättömyyksiä niin tarkkaan saatika kertoilla omastani enempää kuin mitä tässä blogissani teen. Eihän face bookissakaan ole pakko mitään kertoa, jos ei halua, mutta mitä sillä sitten tekee? Liittyminen vain sen vuoksi kun muutkin siellä ovat on kyllä aivan vastoin ajatteluani. Mitä mieltä te muut olette? Näillä näppäimillä tuntuu kyllä, että minun liittymistäni saadaan odottaa melko kauan (yhtä kauan ellei kauemminkin kuin matkapuhelimen ostoani).