Hei, näittekö sen mainoksen, jossa isä salaa hiipii tyttärensä huoneeseen leikkimään tämän nukkekodilla, sisustelee sitä kaikessa rauhassa onnellisena  - ja sitten äiti ilmestyy huoneen ovelle ja sanoo: "Okei, saat sisustaa kesämökin!" Ja vähän ajan päästä: "Sä tarvitset ammattiapua!"

Jonkun mielestä ehkä hauskakin mainos, mutta minussa se herätti sekalaisia ajatuksia  - hilpeitä tosin. Kaipa me kaikki nukkistelijat sitten tarvitsemme ammattiapua, vai? Eihän tätä touhua ymmärrä kukaan ulkopuolinen? Mutta eniten nyppii (oikeasti), että mainoksen idea perustuu seksistiseen ja asenteelliseen ajatteluun. Mikseivät muka pojat ja miehet voisi ja saisi leikkiä nukkekodeilla!? Miksi heidän harrastuneisuuttaan pitää pilkata? Mahtavatkohan mainoksen nikkaroineet henkilöt tietää, että monet maailmankuulut nukkekoti-ihmiset ovat itse asiassa miehiä?

No, vitsi vitsi, en minäkään tuota nyt niin vakavasti ottanut. Posti toi eilen Juju-kirjakerhosta tilaamani pehmeäkantisen facebook-kirjan Ei menny niinku Strömsössä. Suosittelen! Monet makeat naurut nauroin kanssaihmisteni kömmähdyksille ja ajattelin, etten sentään ole ihan toivoton itsekään.