Kuukausitolkulla varastossani ajelehtineet huopuvat langat (toinen voimakkaan keltaista, toinen vaalean kinuskin väristä) päätyivät lopulta kahdeksi pesukoneessa huovutetuksi pikkulaukuksi. Väriensä puolesta sopivat jotenkin tähän elokuuhun. Neuloin ne omasta päästäni, tai siis mallin otin sieltä, mutta hihnan ohje on soveltaen peräisin Kotilieden ihanat käsityöt -kirjasta.

Tässä ensimmäinen, kuudessakymmenessä asteessa huovutettu kassi yhdellä kierteellä (kiinnitin hihnan päät eri päin eli se jäi kierteelle, mutten viitsinyt enää irrottaa). Ehkä vähän turhankin tukevasti huopui tuo. Koriste on neulahuovutettu, helmet pujotettu nahkanauhoihin.

Tästä toisesta laukusta pidän enemmän, huovutin sen neljässäkympissä, eikä siitä tullut ihan niin huopatossua kuin edellisestä. Läppä on aina-oikein-neulosta, muu kassi suljettuna neuleena tehtyä sileätä.  Koristeena virkattu ja käsin huovutettu kukka, jonka keskelle ompelin tuollaisen pääsiäismunayllätyksestä säästämäni osasen, ihan kuin nappi. Myös hihnat on kiinnitetty tuollaisten nappien avulla.

Olen jo muutaman kerran käynyt tavaratalon lankaosastolla kuolaamassa syksyn uutuuslankoja, niillä on sellaisia nimiä kuin "Noki" ja "Kelo", jotka erityisesti vetoavat minuun. Ja värit ovat aivan uskomattomia. Uutuuksia en vielä raaskinut ostaa, mutta pari kerää 'omanväristä' Puro-lankaa kylläkin. Sen ostoksen ratkaisi vyötteessä oleva maininta, että Purokin huopuu pesukoneessa. Niin, ja nuo laukkulangat ovat siis Novita Huopasta.