Do dih, herrasväen sukat olisivat sitten valmiina. Ehkä on tylsää pilata yllätys tällä tavalla, mutta eiväthän nämä mitään suuria salaisuuksiakaan ole. Ja kun kerran annan sukat jo hyvissä ajoin ennen joulua.

Nämä eivät ehkä ole niin värikkäät kuin saaja halusi, mutta yritystä ainakin on. Ensimmäisen sukan varsi on (sattuneesta syystä) kudottu alhaalta (siis nilkasta) ylöspäin ja toisen perinteisesti ylhäältä alaspäin ja syksyn lehti ommeltu silmukoita jäljentämällä.

Pasunistin paremmat paksut sukat vai miten se nyt oli - ja taaskin: nämä ovat mustat, eivät tumman yön siniset. Lankana on pehmeä Milla-niminen akryyli ja kantapään kohdalla Novita Cloud-bambusekoitelanka (se, jota en saanut mistään lisää). Toivottavasti lämmittää.

Tämä kappale taas oli kerran (tai tästä piti tulla) sukanvarsi, jonka jouduin leikkaamaan pois. Miksiköhän neuleen leikkaaminen tuntuu niin inhalta? No, kun kerran olin vaivaa nähnyt, niin en tietenkään alkanut purkaa koko laitosta vaan panin sen uudestaan puikoille. Nyt pitäisi enää keksiä, mikä tästä voisi tulla. Pipoksi on ainakin itselleni liian pieni, mutta muutamilla justeerauksilla ehkä kauluri? Tai teepannun myssy?

Sukkien jälkeen sain valmiiksi nämä rannekkeet. Tätä lankaa neuloessa käteni äkkiä lämpenivät, vaikka langan nimi onkin Iceland (Marks&Kattens, 55 % villaa, 35 akryylia ja 10 polyamidia). Löysin kerän (50 g) kirpputorilta, maksoin siitä 1 euron. Tämä näyttää vähän kuin vaniljalta ja suklaalta tai riisipuurolta, johon on pölähtänyt vähän liikaa kanelia. Ihana lanka, joutuisaa neuloa ja takuulla lämmittää.