Lähetin nämä lapaset Suuri käsityö -lehden ja Pirkanmaan kotityön kilpailuun. Kilpailun parhaimmat lapaset piti esiteltämän tänä viikonloppuna Tampereella Suomen kädentaito 2011 -messuilla. Ilmeisestikään en ole kilpailussa mitenkään sijoittunut, en ainakaan tietääkseni, joten vaikka messut ovatkin vielä menossa, voinen julkistaa lapaseni jo nyt.

Ne on tehty vaaleansinisestä kevytpeitteestä, jonka vanhempani hylkäsivät - sen alla oli liian kuuma nukkua. Kaappiini päätyi toinenkin, vaaleanpunainen peite, josta olen tähän mennessä tehnyt yhden ballerinakassin sukulaistytölle. Mutta lapaset: leikkasin ensin paperista kaavan, jota suurensin hiukan omaa kättäni isommaksi. Ompelin kappaleet villalangalla yhteen ja kirjailin kuviot. Istutetun peukalon tekeminen oli jopa helpompaa kuin neuloessa, uskokaa pois. Lopuksi virkkasin ranneketta samoilla väreillä kuin kirjailut. Tämmöiset niistä tuli. Ovat ihan älyttömän kevyet ja lämpimät. Pistivät miettimään, että materiaalia voisi hyödyntää myös patakintaiden teossa.

Päälipuolelta

Kämmenpuolelta

Kirjailut lähempää

Ai niin joo, ensimmäisen lapasen kohdalla tein sen virheen, että ompelin kappaleet ensin yhteen ja vasta sitten aloin kirjailla koristeita. No, se osoittautui melko hankalaksi. Toista tehdessä älysin sitten kirjailla ensin ja ommella sen jälkeen. Oli huomattavasti helpompaa!