Huomenna on siivouspäivä, enkä varmaan ehdi päivittää kalenteriani, joten teen nyt kaksi luukkua kerralla. Koska olin liikkeellä jo kahdeksan jälkeen aamusella ja kävin kaupassakin, saatoin omistautua kahden nukkeni kunnostamiseen. Se olikin koko päivän mittainen urakka, jonka sain valmiiksi vasta nyt. Mutta oli kiva pitkästä aikaa puuhata, kun ulkona raivosi talvimyrsky.

Anna-ballerina sen kuin kaunistuu. Hän on saanut vähän lihaa luittensa päälle, kun tanssiura on takanapäin, eikä enää tarvitse vahtia kilojen kertymistä. Päällä on uusi mekko ja harteilla satiininkiiltävä keeppi. Nimipäivälahjaksi Anna sai tänään sinisen helminauhan ja toivottaa vähän jälkijunassa onnea kaikille muillekin, jotka juhlivat nimipäiviään.

Tässä näette taiteilija Ajuruohon kolmannen (ja luultavasti viimeisen?) muodonmuutoksen. Hän on kasvattanut parran, hankkinut korvakorun (joka ei harmikseni näy kuvassa!) ja tuollaisen arvoituksellisen riipuksen. Niin, ja uudet housut tietenkin ja punaisen virkatun baskerin. Sitä ollaan niin taiteilijaa että. Pariskunnalla ei vieläkään ole omaa kotia, enkä tiedä milloin rakennustyöt voisivat alkaa.