Pähkäillessäni mistä laitan lattian Lundby-talon eteishalliin tulin kokeilleeksi miltä sytyketikut siinä näyttäisivät. Näyttivät niin hyvin istuvilta, että liimasin ne kiinni. Yllätyin oikein miten vaivattomasti ne tarttuivat paikoilleen ja aivan kuin imivät liiman itseensä. En ole aikaisemmin käyttänyt sytyketikkuja, nämä sain Aino S:ltä, joten kiitos vaan!



Lattia on lakkaamatta, mutta en tiedä lakkaanko sitä ollenkaan, on ihan kaunis noinkin. Huoneen perällä tikkujen ja seinän väliin jäi ehkä noin millimetrin rako kumpaankin sivuun, joten niihin liimasin valkoiseksi maalattua bambusälettä. Lähempänä ovia tikut sitävastoin istuivat kuin hansikas, niille ei tarvinnut tehdä yhtään mitään. Seinäpaperiksi liimailin kapeaa boordia, jossa vaaleanpunaiset ruusuköynnökset kiipeilevät. Sain ne liimattua jopa kaikki oikeinpäin, etteivät jotkut kiipeile katosta lattiaan ja päinvastoin.



Kylpyhuoneesta tulee väritykseltään tällainen. En sitten päätynytkään rakentamaan saunaa. Päällystän nuo seinä- ja lattiaelementit vielä muovilla. Ongelmia tuottaa enää talon yläkerta - en millään keksi millaisella paperilla tai muulla materiaalilla sen seinät ja lattiat päällystäisin. Yhden rullan paperia jo ostinkin, mutta sen kuosi on liian suurikuvioista Lundbyhyn. Viikonloppuna aion oikein ahkeroida talon parissa, sillä seuraavan viikon vietän aamuyhdeksästä iltapäivän kello viiteentoista työvoimapoliittisella (pakko)kurssilla, jonka viranomaiset ovat suuressa viisaudessaan laittaneet alkamaan juuri koulujen talvilomaviikolla. Ellen osallistu kurssille, saan viiden kuukauden maksurangaistuksen, ja se on sentään jo vähän liikaa. Ainakin tiedän mitä kirjoitan, jos kurssin päätteeksi kysytään palautetta. Sinänsä kurssi kyllä kiinnostaa minua, olisi vain pitänyt ajoissa huomata, että se menee talviloman kanssa päällekkäin. Oli suunnitelmissa päästää siskoa vähän huilaamaan vanhusten auttamisesta, mutta enää en voi tehdä mitään, kurssille vain.