Kaivelin talvivarustekassistani kaulaliinaa J:lle ja löysin äitini aikoinaan itselleen kutomansa huivin. Meille se on kulkeutunut jonkin talvisen vierailureissun aikana, kun on tarvittu suojaa viimaa ja pakkasta vastaan. Tarjosin sitä J:lle, muttei huolinut - ehkä siksi, ettei se ollut musta? Ei kelvannut, vaikka demonstroin miten siitä saisi näppärän varusteen suojaamaan kaulaa ja kasvoja. Keksinkin sitten yhdistää huivin trendikkäästi renkaaksi virkkaamalla toisella langalla päät yhteen. Sen jälkeen virkkasin reunat ympäri samalla langalla. Huivi näytti vieläkin melko yksiväriseltä, joten virkkasin siihen pystyraidoituksen aina-oikein-neuleeseen ja minusta siitä tuli kivan näköinen:

Harmaa lanka on kevyttä ja pehmeätä, jotakin keinokuitua tosin, mutta miellyttävää. Raitalangan koostumusta en enää muista, ostin sen pari vuotta sitten Naisten joulumessuilla ystävältäni Tiitiltä. Sekin on miellyttävää, kevyttä, eikä kutita, mikä on hyvä ominaisuus kaulaliinassa. Tuo hauska kiemuraisuus syntyi raitoihin ihan itsestään, vaikka en siihen pyrkinytkään. Pääsee tämäkin huivi pois kassin pohjalta lojumasta.

Päivänä muutamana muistuttelin mieleen vauvantossujen ohjetta, enkä tietenkään muistanut. Googlettelin hiukan ja yritin lukea ohjeita, mutta minähän en siis ymmärrä neuleohjeita alkuunkaan. Halusin kuitenkin tehdä tossut eräälle keväällä syntyvälle vauvalle lahjaksi ja nämä sukupuolineutraalit tossut sain aikaan Novita Cloud-bambusekoitelangasta (siitä, jota ei enää valmisteta).

Saattaa olla, että keksin tässä pyörän uudestaan, mutta sovelsin tossuihin ihan omaa ohjettani. Eli pohjasta tuli sen näköinen kuin kummassakin päässä olisi kantapää! Kärjen ja kannan silmukat kavensin pois siten, että lopulta oli jäljellä vain kaksi puikkoa ja niillä tossun sivujen silmukat, mutta pohjan alle kääntyneinä. Sauma tuli siis keskelle pohjaa, eikä ole niin paksu kuin miltä kuvassa näyttää. Se ei haittaa, kun eiväthän vauvat pahemmin tossuillaan kävele, ainakaan ihan pienet vauvat.

Piti sitten tehdä toisetkin, kun alkuun pääsin. Näitä on hauska neuloa, ohje on nopea, ja minä jopa muistan sen niin että tossuista tulee samanlaiset. Näissä tosin vaalea lanka loppui sopivasti ennen pohjasaumaa, josta tuli toiseen tossuun keltainen...