Jotenkin olisin luullut, että ruuvit ja muut osaset, niin kuin saranat, olisivat olleet jo valmiiksi eri pusseissa sen sijaan, että olivat samassa nyssäkässä (tästä huomaa miten noviisi vielä olen oikeiden nukkisten suhteen). Pakkauksessa ei ollut sen kummempaa kokoamisohjettakaan, vain yksi A4, jossa kokoaminen näytetään kuvina. Siitä paperista tarkistin myös ruuvien määrän ja laitoin ne omiin astioihinsa. Kirjoitin ylös, mitä ruuvia mihinkin käytetään. Oikeastaan papereita oli kaksi, koska toiseen oli lisätty tieto, että etuseinän pienempi puolisko oli ollut alkuperäisessä lähetyksessä väärän värinen, ja pakkaukseen oli lisätty se oikean värinen  - paitsi että niitä on minulla nyt kaksi kappaletta. Alkuperäinen ei ollut ollenkaan väärän värinen! Varaosa siis. Avasin koko pakkauksen ja katselin alustavasti levyjä, seiniä ja lattioita ja kattoa. Työn jälki ei ole mitenkään ensiluokkaista, mutta ei suorastaan huonoakaan, jotain pieniä kauneusvirheitä. Mutta, mutta. Nyt tarvitsisin kokeneempien neuvoja. Seinälevyjen sisäpinta näyttää olevan jotakin kiiltävää muovimaista ainetta - miten siihen saa tarttumaan tapetit niin että ne pysyvät? Maalaaminen ei käsittääkseni tule kyseeseen. Kaiteettomat portaat (2 kpl) sitävastoin ovat oikeinkin karkeata tekoa, ne täytyy viimeistellä hiomalla ja maalaamalla. Herran kiitos ikkunanpokat ja ainoa ovi ovat valmiiksi paikoillaan! Ja sitä vaaleansinistä ulkopintaa en edes kuvittele muuttavani, siitä ei seuraisi muuta kuin sotkua.

Kiitos muuten kaikista saamistani kommenteista. Luulin ensin, että roskapostittaja on taas ollut ahkerana. Olen pitkin kevättä joutunut poistamaan epälukuisan määrän roskakommentteja, joita tuntuu kaiken aikaa tulevan lisää. Vuodatuksen ylläpito sanoi, että ne pääsevät heidän suodattimistaan läpi kaikesta ponnistelusta huolimatta. Mutta nyt siis kommentit olivat aitoja ja mukavia. Ja eikös se olekin niin, että nukketalon sisäpuoli kannattaa tapetoida ja ehkä lattiatkin laittaa ennen kuin kokoaa talon pysyvästi?



Tässä vielä kuva yhdestä levystä, taitaa olla alimmainen lattia. Eli se on päällystetty tuollaisella vaaleata puuviilua jäljittelevällä...hhm, kalvo taitaa olla lähinnä oikea sana, siis kalvolla, joka on liukasta ja kovaa. Kuka haluaisi koko talon kaikkien sisäpintojen näyttävän tuollaiselta? Jotain tuolle täytyy tehdä. Kaipa sitäkin voi hioa ja sitten liimata seinäpaperit päälle. Any help here, niin kuin tv-mainoksessa sanotaan?