Eilen (sunnuntaina) piti hiukan kiirettä, oli konserttia kaupungissa, kirpparipaikan tyhjentämistä ja terveyskeskuspäivystyksessä istuksimista tyttären kanssa. Illalla oli jalkapohjat niin kipeinä, että uhkasin etten tee tänään mitään. Ei unikaan tullut ilman särkylääkettä (ja sitä, että kävin ottamassa juomapullon pois Queenie-hamsterilta; sen lempihuvia näyttää olevan pullon metallisen suukappaleen jäystäminen hampaillaan, ja siitä lähtee ihan kohtalainen meteli). Aamukahvilla otin käsittelyyn ystävältäni kamakassista löytynyeen joulukuusen osasen. Siitä tuli tämä:

Eikö vain olekin ilmetty kaktus! Minun ei tarvinnut tehdä muuta kuin istuttaa se ruukkuun ja lisätä kukka. Ruukku on korkki ja sen edessä on sunnuntaina asemalta löytämäni niitin puolikas (luulisin), joka on kuin pieni täydellinen teräskulho. Kannatti taas kumartua poimimaan.Olen pitkin matkaa ottanut talteen erilaisia ja eri värisiä vetoketjuja sillä ajatuksella, että joskus niistä jotakin teen. No, nyt sitten tein, syntyi kaksi paria korvakoruja. Ensin pujotin vetoketjun lankaan ja kokeilin miten se käyttäytyy, kun lankaa kiristetään: se muotoutui kivaksi spiraaliksi. Sitten keksin vaihtaa langan korulankaan. Lisäsin muutaman helmen killumaan ja korviskoukun, ompelin muutamalla pistolla yläpään repsottavan osan kiinni, mutta jätin alapuolen rauhaan, koska minusta esineestä saa näkyä mistä se on tehty.Vetoketjusta saa myös tällaisia kukkasia. Näitä aion tehdä lisää ja eri kokoisia. Tässä jätin ompelulankaa reilusti, kun en vielä tiedä mihin kukkanen päätyy, tuleeko siitä rintakoru vai kiinnitänkö sen jonnekin muualle.

Tänään alkaa kesä, kuulin kauppaan lähtiessäni pääskysen huudon, ja lämmintä on kai kohta parisenkymmentä astetta. Iltaisin leijuu aivan tajuttoman hyvä tuoksu ikkunoista sisään. Jos lämmintä pitää, niin kielot kukkivat viikon sisällä.