Sain eilen vihoviimein valmiiksi parin kesäkassin muutostyöt. Tältä ne näyttävät nyt:



Tämä on jo toisella kierrätyskierroksellaan, alkujaan kirppikseltä eurolla ostettu kauhtunut kangaskassi, johon kiinnitin sävyyn sopivan virkatun liinan ja muutaman pienen napin. Valotuksesta johtuu varmasti, että kassi näyttää yläreunastaan likaiselta - pesin sen kyllä ennen toimenpiteitä! Pitkät kantohihnat sain toisesta kassista ja tämän alkuperäiset sangat siirsin siihen toiseen.



Tämä apilakassi oli entisessä elämässään pelkkä syvä, kurenauhalla varustettu pussi. Lyhensin sitä leikkaamalla pohjasta pois kaistaleen, josta ompelin sisäpuolelle kaksi taskua (molemmat yhtä vinoon, ja ikävästi näkyy ompelusauma tuohon päällepäinkin). Apilat olen kirjonut jämälangoilla. Niin, ja nuo sangat ovat siis ensimmäisestä kassista.



Ettei apilakassi olisi niin litteä, niin virkkasin sivuihin kaistaleet levittämään (ja somistamaankin) sitä.



Tämän laukun pohjana on kangas valmistumattomasta koulukäsityöstä (ei omastani; piti tulla retkijakkara, muttei tullut) ja muutama aikansa palvelleesta repusta irrotettu vetoketjun puolikas. Vetoketju saa siis näkyä! Somisteeksi kieputin vetoketjukukkasen. Tähän tulee vielä tarranauhakiinnitys läpän alle.



Toistaiseksi viimeisimpään maastokuviopussukkaan painoin sapluunalla ja askarteluakryylillä ruusun, mutta eipä se tuosta kovin hyvin erotu.
Tämän takin kangas oli sitä heikompaa laatua, pehmeätä ja helposti ommeltavaa. Käytin tähän kolme erikokoista taskua. Nyt on jäljellä kummankin takin isot kappaleet, joista saisi vaikka mitä, esimerkiksi puolihameen jollekin minua huomattavasti hoikemmalle henkilölle, mutta pahoin pelkään, että kassi- ja pussilinja jatkuu.