Muistatteko sen vihreämekkoisen pikkunuken, jonka talvella sain Wooperilta? Lapsiparan ruumiinsuhteet osoittautuivat lähemmin tarkasteltuna omituisiksi, käsivarret ylettyivät miltei polvien ohitse jne. Kun en jaksanut tarttua mihinkään todella tarttumista kaipaavaan hommaan, rupesin tuunaamaan sitä(kin) pikkunukkea. Nehän ovat kaikki lähes samannäköisiä ja käkkärätukkaisia. Päässä on aivan uskomaton määrä sitkeääkin sitkeämpää liimaa, joka onneksi kuumassa vedessä liottamalla pehmenee suht poistettavaan muotoon, mutta kyllä siihen saa aikaa uppoamaan. Lisäksi pidensin hieman nuken jalkoja ja käsiä ja vaatetin sen uudestaan (vihreä mekko on tallessa odottamassa seuraavaa käyttäjää).

1239186511_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kas tässä hän on, ihana Iris. Hiukset ovat ohutta käsityölankaa. Päädyin mustaan, kun se näytti sopivan parhaiten vihreisiin silmiin. Suun maalasin permanent-tussilla ja yritin saada huulille vähän hymynkaretta - muutenhan nuo nuket ovat ihan pahantuulisen mutruhuulisia tai ainakin umpimielisen näköisiä. Tässä Iris poseeraa vielä alushameisillaan, vaikka hatun onkin jo saanut päähänsä.

1239186541_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Iriksen kaveriksi tuunasin lettipää-Leenan. Hän on esiintynyt viimeksi jouluboksissani. Riisuin paksut talviset juhlavaatteet ja revin takkuuntuneen tukan pois, istutin tilalle tuollaista helmi(?)lankaa. Uudet kulmakarvat ja suu ja maltillisesti poskipunaa antavat Leenallekin ilmettä. Ai niin, ja koska hän oli jalaton, paistoin hänelle uudet alaraajat jouluksi häthätää muovailemieni tilalle. Hiusten kiinnittäminen oli muuten hauskinta koko prosessissa. Nuken päälaellahan on aukko - Irikselle liimasin ensin eteen otsatukan ja sitten muut hiukset osio kerrallaan. Leenalle ei otsatukka oikein sopinut. Molemmilla tytöillä on tuollaiset pitkälahkeiset alushousut, jotka tässä kuvassa pilkottavat aluhameen alta.

1239186608_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämä pienokainen ei suurempia muutoksia kaivannut, hän näyttää ihan sopusuhtaiselta muutenkin. Ompelimo ei vain ole vielä saanut valmiiksi muita vaatteita kuin vauvamyssyn. Uusi tutti varmaan maistuu hyvältä. Sen tein painamalla paperinrei'ittäjällä kiekon valkoisesta ohuesta muovista ja liimaamalla renkaaksi pienen helmen. Sitten yritin kutoa lapsukaiselle potkuhousut muliinilangasta, mutta sain vain kramppeja kouriini. Kunnioitukseni niille, jotka oikeasti pystyvät, osaavat ja jaksavat tehdä mini-neuleita olemattoman ohuilla puikoilla! Mutta ei tämäkään lapsi vaatteitta jää, yrityksen ja erehdyksen menetelmällä ovat lappuhaalarit jo työn alla.