Ajattelin taas pitää täällä omaa joulukalenteriani, samaan tapaan kuin... olikohan se viime vuonna? No, en mene takuuseen, aukeavatko luukut ihan joka päivä, riippuu tietysti siitä mitä saan tehdyksi, mutta nyt aloitan.

Tässä on tulevan lapinkodan tulisija (ja piti sitten kuvata tuolta saumapuolelta, voihan...). Olen naamioinut led-tuikun mustaan kartonkiin ja massasta ynnä suurista pippureista tehtyihin nuotiokiviin. Ledlampun ympärille rypistelin punaista silkkipaperia tuleksi, kaksipuolisella teipillä kiinnitin polttopuut siihen päälle. Tätä kun sormella painaa alaspäin, niin valo syttyy.

Ja tällaiselta se näyttää sitten näköjään pilkkopimeässä kodassa (oikeasti kylpyhuoneessa pesukoneen reunalla). Melkein kuin oikea tuli, eikö? Saisin vain sen kodan jotenkin pystyyn! Kyllä en ymmärrä, miten silloin aikoinaan sain tehtyä ensimmäisen version - nyt ei onnistunut ei niin millään. Vaikka jos mitä menetelmää kokeilin. Ehkä menee flunssan piikkiin, ettei valmista tullut, mutta jos pitäisi oikeasti kota pystyttää, niin kyllä jäisi tältä etelän varikselta tekemättä. Ja tuossa kuvassakin se näyttää kyllä enemmän intiaaniteltalta kuin kodalta, omasta mielestäni.