Meillä kotona on niin kuuma, että eilen oli lähdettävä iltapäivällä ulos etsimään viileyttä. Seurasaaren metsissä oli taas hämärää ja vilpoisaa, merituulikin puhalteli mukavasti. Näimme seitsemän harmaata joutsenenpoikasta, jotka olivat kuin kelluvia pehmoleluja, suloisia. Niiden vanhemmat kyllä sähisivät ihastuneelle yleisölleen ja varoittivat tulemasta liian lähelle. Suurten kuusien alla hyppeli valkosiipinen (!) varis, jonka isä ja äiti eivät nekään olleet mielissään tuijottelijasta. Kaiken kukkuraksi tapasimme myös karvajalkaisen pulun - sillä todella oli höyhenpeitteiset varpaat ja nilkat kuin riekolla konsanaan.

Luonnonihmeiden lisäksi näimme jotain muutakin: puistoissa kaikki roskikset pursuivat yli ja niiden juurelle oli jätetty paljon palautuskelpoisia pulloja ja tölkkejä. Meillä ei ollut varakassia mukana, joten korjasimme talteen vain repullisen rahanarvoista tavaraa. Hietsun uimarannalla oli surullisen siivotonta, ihmiset eivät olleet millään jaksaneet korjata roskiaan pois - hiekasta pisti esiin kertakäyttömukeja, joissa oli vielä juomatkin sisällä, ja muovikassit lilluivat rannan vesirajassa. Taisi olla ensimmäinen ja viimeinen kerta tänä kesänä, kun poikkesimme Hietsuun.

Monen tunnin ulkoilmassa risteilemisen aikana korjasin maasta nämäkin aarteet:

1278256342_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pyöreä puutavara on pesty, vaikka näyttääkin vielä tahraiselta, samoin Seurasaaresta löytyneet kultatähdet ja kaksi pientä kangassydäntä. Nappi on ehkä irronnut joltakin turistilta Sibelius-monumentin alle ja nyörinstoppari Seurasaaren sillalle reippaalta ulkoilijalta. Helmetkin löytyivät Seurasaaresta. Punaisen kuohuviinipullon härpäkkeen irrotin Hietaniemessä nurmikolla lojuneesta pullosta, johon joku oli sen ystävällisesti jättänyt paikoilleen. Muutama roska vähemmän luonnossa.